Veckans kombo

Den återkommande serien "veckans kombo" kommer inte lika regelbundet som det var tänkt. Jag lider inte av idétorka eller så. Nejdå! Utan det poppar upp nya kuliga kombinationer titt som tätt, men däremot är det ibland lite ont om tid och brist på foton. Och som man brukar säga, "en bild säger mer än tusen ord". Hoppas att ni hur som helst gillar den här veckans kombo som går helt i grönt!

Ha det gott!

Mia på Restless Garden

Hasselörten är en storfavorit men ändå relativt ny hemma hos mig. Det var faktiskt först förra året som jag planterade hasselört. Tanken var att den ska fylla ut i vår lilla lund när lökväxterna har vissnat på försommaren. Det visade sig att julrosornas stora fingrade parasollika upprätta blad ger en urläcker kontrast mot hasselörtens små njurformade högblanka blad. Det är just ofta kontraster som gör en plantering extra intressant. Som i det här fallet: stort mot smått och runt mot flikigt. Veckans kombo är därför julros och hasselört!

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Kanske gillar du också:

Lugnande grönt i lunden