Höstfägring med sensommarblomster

Finns det något härligare väder än en solig och krispigt frisk brittsommardag? Här har jag fångat ett par bilder med sensommarblommor från trädgården. Ha en underbar dag!

Mia på Restless Garden (ps. kanske vi ses även på Instagram?) 

 

 Solros 'La Torre',  Helianthus annus

Solros 'La Torre', Helianthus annus

Vem blir inte glad av gult på sensommaren? Solrosorna var sena i starten. Inte konstigt med tanke på den kyliga och framförallt regniga sommaren. Men sen tog plantorna fart. Och som de växte! Nu mäter de längsta solrosorna in på nästan fyra meter. Roligt fast rätt knasigt för jag har för mig att det står två meter på fröpåsen. Inte mig emot att de har växtvärk. Men i fredags fick jag springa ut och rädda solrosarna mitt i fredagsmyset. Höstvindarna höll på att knäcka stjälkarna som nästan låg horisontellt.   

image.jpg

Rosenflocken är en favorit i sensommarrabatten. Det är oerhört vackert när solens strålar speglar sig i de stora blomklasarna.

image.jpg

Murgrönan slingrar sig ner för den klassiska engelska urnan som inhandlades på semestern. Krukan blir bara vackrare med åren!  

image.jpg

I våras beställdes jag ett par plantor med perenn kronärtskocka av sorten Herrgård från Klostra handelsträdgård. Tyvärr blommor inte den perenna tisteln första säsongen. Men tack vare att vi i år fick liksom en andra sommar, eller egentligen en sen första sommar, så har plantorna böjat blomma redan i år.

image.jpg

Visst blev det en rätt läcker kombination med kronärtskocka och jätteverbena. Spana gärna in länken nertill med fler bilder på stiliga "växtkombos" till kronärtskockan.

Kanske gillar du också: 

Veckans kombo: kronärtskocka och tuvtåtel