Veckans kombo

Jag hade ingen tanke på när vi anla vårt woodland 2012 att den nysatta Astilben och de befintliga dagliljorna under äppelträdet skulle blomma samtidigt. Dessutom är det inte blommorna utan oftast bladen som står i fokus när du skapar ett woodland. Fast med facit i hand bjuder den här kombinationen på den allra vackraste blomningen i hela vår trädgård. Det är så sanslöst läckert med de enkla brunorange liljorna mot den ljusrosa fonden. Astilbens upprätta plymer och det högresta amerikanska älggräset i bakgrunden går ton i ton i blekaste rosa. Det här är veckans kombo: ljusrosa Astilbe och brunorange daglilja.

 Astilbe, Astilbe arendsil 'Erika' och gammaldags brunorange dagliljor. 

Astilbe, Astilbe arendsil 'Erika' och gammaldags brunorange dagliljor. 

image.jpg
image.jpg

Astilben kommer igång hyfsat sent, därefter är den intressant under hela säsongen - båda innan och efter blomningen. 

image.jpg

Astilben har en vacker vintersiluett. 

image.jpg