Veckans kombo

Förra sommaren såg jag ett trädgårdsland fylld med kronärtskockor på Skansen och blev helt kär. Det är inte svårt att förstå varför den ståtliga tisteln också kallas för köksträdgårdens aristokrat med sina bedövande vackra blommor, stora silvergröna blad och kraftiga blomstjälkar. Tänk er en plantering av kronärtskocka mot en fond av höga stänglar av tuvtåtelns skira vippor. Nog låter det sagolikt? Kronärtskocka och tuvtåtel är därför veckans kombo.

 Foto från Pinterest från Scamptston Hall, England

Foto från Pinterest från Scamptston Hall, England

Jag har vanligtvis bara egna foton på bloggen, men gör ett undantag och har lånat ett fotot ovan från Pinterest för att bättre illustrera veckans kombo. Jag tror inte att min egna skiss riktigt gör växterna rättvisa.

image.jpg
 Kronärtskockor på sensommaren. 

Kronärtskockor på sensommaren. 

 Ett underbart hav av kronärtskockor på Skansen. 

Ett underbart hav av kronärtskockor på Skansen. 

 Plantering av jätteverbena på Skansen. 

Plantering av jätteverbena på Skansen. 

Tror ni inte att det också är jättetjusigt att samplantera kronärtskocka med jätteverbena eller varför inte frodig rabarber? 

 Jag älskar att klura på vackra växtkombinationer som gärna ska vara intressanta under hela året. Och dessutom är jag nyfiken på att prova nya kombinationer och har ständigt nya projekt och kuliga experiment på gång i trädgården. Och det är därför som jag har börjat att regelbundet presentera veckans kombo här på bloggen. Jag blir sååå jätteglad över att få besök. Ha en alldeles fantastisk vecka/Mia