Blommande rum

Jag hade bara planerat att köpa "Blommande rum" men jag fick med mig fyra fina böcker från trädgårdsmässan i Älvsjö. Det är alltid roligt med inspiration och bra att hämta ny kunskap. Och sen hittade jag också andra härliga och vackra trädgårdsgrejer som jag har drömt om länge: vackra vattenkannor från brittiska Haws, en kruktillverkare i trä, fröer från Impecta, pelargoniesticklingar och en bedårande liten - fast blytung - trädgårdsstaty. Och sen orkade jag inte bära en grej till.

image.jpg

Dagen innan mässan satt jag på ett café och bläddrade igenom trädgårdsboken ”Dina drömmars gröna trädgård” som fanns till låns. Den var jättetrevlig och jag blev sugen på att läsa hela. Och så hittar jag den för bara 60 kr på trädgårdsmässan. Och då var jag tvungen att slå till.

”Den svenska trädgården” som jag alldeles nyligen har lånat på biblioteket, fanns också till ett nedsatt pris. Boken är kanske inte författarparet Rosenholms bästa, men eftersom jag har lusläst flera av deras andra böcker så köpte jag också den.

 Blomsterdekoratören Gunnar Kaj är lite av en idol. Han ligger bakom de magiska blomsterarrangemangen på nobelmiddagarna i 14 år. Nu har han precis lanserat sin senaste bok "Blommande rum" som verkar väldigt lovande! 

Blomsterdekoratören Gunnar Kaj är lite av en idol. Han ligger bakom de magiska blomsterarrangemangen på nobelmiddagarna i 14 år. Nu har han precis lanserat sin senaste bok "Blommande rum" som verkar väldigt lovande! 

De senaste åren har jag intresserat mig mer och mer för det som finns under marken. Och hoppas att jag får en " känsla för jord" med hjälp av tips från Karin Eliasson.  

 Kanske gillar du också ... 

Trädgårdsrebellen väcktes till liv

Bästa trädgårdsboken