Trädgårdsrebellen väcktes till liv

I morse skulle jag "bara" köpa en kaffe på väg till ett möte. Men mina blickar drogs som magneter till en hög med inbjudande böcker som låg staplade på det stora och robusta cafébordet. Jag slog mig ner med min latte och började gå igenom högen. Där fanns Carina Bergius "Dina drömmars gröna trädgård". På omslaget utlovas inspiration, idéer, tips och råd. Det här visade sig vara en lättsam och trevlig trädgårdsbok. Jag fastnade för temat, att det är bladen och inte blommorna som är i fokus. Den innehåller också många vackra foton från olika privatpersoners trädgårdar. I slutet av varje kapitel finns också matnyttiga tips och sånt är alltid intressant.

Jag måste erkänna att det tog emot att behöva lämna tillbaka boken när det var dags att gå, men att inleda en karriär som snattare vid 40 kändes inte lockande. Däremot fick jag sådan lust att skriva en liten hälsning på insidan, för att berätta att den är läsvärd. Ni vet ungefär som när en luffare ristade in sitt bomärke i grindstolpen för att informera andra om det var bra människor på gården eller inte. Fast  att klottra i andras böcker ligger ganska mycket utanför min "comfort zone" och därför är jag extra stolt över att jag vågade.

image.jpg
 Jag har alltid med mig en anteckningsbok där jag skriver ner mina trädgårdsidéer. 

Jag har alltid med mig en anteckningsbok där jag skriver ner mina trädgårdsidéer. 

Kanske gillar du också ... 

Blommande rum