Växtvärk i köksträdgården

Så här såg vår köksträdgård ut  i mars innan vårens grönska börjat spira. Jag har tidigare inte tänkt så mycket på den murade garagenedfarten på baksidan av huset. Men sen vi putsade om den insåg jag att muren har ju potential att bli ett intressant inslag i trådgården. Drömmen vore att ha en rad terracottakrukor från Gränsfors till bredden fyllda av lila jätteverbenor. 

image.jpg

Och så här såg köksträdgården ut i början av juni. Nu när jag ser bilderna "före" OCH "efter" så inser jag hur oerhört det växer på sommaren.

image.jpg

Blev det några Gränsforskrukor med jätteverbenor? Nej, det smög sig. Den största krukan kostar drygt 700 kronor och dessutom är läget förmodligen inte tillräckligt soligt för verbenor. Men skam den som ger sig. Jag hittade istället ett gäng gamla terracottakrukor i förrådet och planterade perenner som jag ändå hade grävt upp i en omgjord rabatt. Under åren har jag faktiskt blivit en fena på smarta budgetlösningar. Och nog är det så att Kajsa Vargs bevingade ord "man tager vad man haver" funkar precis lika bra i köket som i trädgården.

image.jpg
 Salvia

Salvia

Bollmåran har rosa bolliknande blommor och den subtila doften är ljuvlig.

 Bollmåra,   Phuopsis Stylosa.  

Bollmåra,  Phuopsis Stylosa. 

 Söt liten vildpelargon. 

Söt liten vildpelargon. 

Under midsommarhelgen kalasade rådjuren på våra jordgubbsplantor. Sånt gör ont i själen, speciellt med tanke på att plantorna lyste i vitt av den rikliga blomningen. Fast nu har vi äntligen fått upp ett nät. Det ska väl vara sjutton om de lyckas komma åt jordgubbarna.

image.jpg