Höststök i trädgården

Att städa upp i rabatterna och plocka undan redskap och krukor inför vintern kan kännas som ett måste. Men med rätt förutsättningar - ingen tidspress och fint väder - är det rätt rogivande. Precis som idag! Nu har jag hunnit stöka undan en hel del inför vintern. Ha en fortsatt härlig farsdag!

/ Mia på Restless Garden

 

Det är hög tid att gräva upp jätteverbenorna om man vill vinterförvara dem. Nu är de nerklippta, krukade i ett lager med mull och inställda i ett svalt förråd över vintern. Jag hoppas verkligen att de klarar sig. Det är nämligen första gången som jag testar detta. Och sen ska det bara vara att plocka fram dem i vår och låta växterna vakna till liv och därefter plantera om verbenorna.

image.jpg

Det är bara att erkänna. Jag är en riktig slarver när det kommer till att märka upp krukor. Minnet är ibland skrattretande kort. Det räcker med att barnen kommer och ber om hjälp mitt under planteringen och en halvtimme senare har jag redan glömt bort vad jag precis har planterat.  Men nu kan jag bocka av etikettering på min "att-göra-lista".

  Köksträdgården är belamrad av nergrävda krukor.

Köksträdgården är belamrad av nergrävda krukor.

Som vanligt har jag mängder av plantor och sticklingar i krukor. För att de ska klara vinterkylan behöver de antingen planteras eller gräva ner hela krukan, vilket jag brukar göra. Tråkigt nog hittade jag inte bunten med mina stiliga "köpe-etiketter." Fast det går lika bra att använda avklippta sugrör. Men då är det viktigt att skriva med en permanent penna. 

image.jpg

Ringblommorna sjunger sennerligen på sista versen. Det är både vackert och lite vemodigt när blommorna vissnar!

image.jpg
image.jpg
   Halmen ska användas till att bädda in rosor och andra känsliga perenner i under vintern.

 Halmen ska användas till att bädda in rosor och andra känsliga perenner i under vintern.

Visst är det stiligt med wigwams. Och enkla att göra!  

image.jpg