Naturen tätt inpå knuten

Nu börjar jag förstår varför jag alltid släpar med mig hem knotiga gamla stockar, ormbunkar och andra växter när jag besöker mitt föräldrahem (en underbar bondgård i fagra Södermanland). Behovet av att ta med en bit av naturen till stan är kanske inte så konstig när man som jag är uppvuxen på landet omgiven av vackra ekhagar, betande djur och böljande sädesfält.

Hemma i stan har jag inte skogen eller ängen som granne utan den 850 kvm stora tomten ligger i ett villaområde inklämd mellan två stora trafikleder. Och det är nog därför jag behöver naturen tätt inpå knuten.

Under hösten när jag får lite mer tid (för nu är jag ute och gräver sent på kvällarna …) ska jag berätta mer om vårt stora trädgårdsprojekt 2012 då vi förvandlade den förvuxna tujahäcken till ett skogsliknande parti.

image.jpg

Foto från vår lilla skogsglänta med humleblomster, vintergröna och en trädstam som kommer från mitt föräldrahem.

image.jpg

Sensommar

image.jpg

Högsommar

image.jpg

Vår