Vitbrokiga korallkornellen flyttar - igen!

Egentligen är jag inte mycket för brokbladiga perenner och buskar. Det känns helt enkelt inte naturligt och det blir dessutom rörigt med brokbladiga växter, speciellt när man som jag har samplanterat en vitbrokig korallkornell med olikfärgade hostor. Till mitt försvar måste sägas att busken och hostorna står tillfälligt i en av mina ”barnkammare” (en plantering där jag flyttar växter i väntan på att hitta en mer permanent plats i trädgården).

Korallkornellen som har ett rätt grunt rotsystem har redan flyttats runt ett par gånger i trädgården och nu ska jag prova och att gräva upp den och placera om den intill husfasaden istället. Undertill tänker jag mig en matta av jättedaggkåpa. Vad tror ni? Kan inte det bli snyggt?

Tanken är på sikt att plantera en mörkgrön infattningshäck bakom kornellen intill vår höga husgrund, både som en grön fond mot den nya planteringen, men framförallt för att få trädgården och huset att smälta ihop mer. Nu har vi ett HUS och en TRÄDGÅRD. Men när man inte har oändligt med både tid och pengar, då får man ta sina små och stora trädgårdsprojekt etappvis och därför börjar jag med att flytta busken i höst.

image.jpg

A)   Jättedaggkåpa ( Alchemilla mollis) är tacksam marktäckare med sina vackra handflikiga blad och limefärgade blommor

B)    Vitbrokig korallkornell (Cornus albaSibirica Variegata). En härdig buske som ska trivas i både sol och skugga, personligen tycker jag att färgen framträder bättre i halvskuggigt läge än i sol.