Satsa på kogödsel

För att ge växterna näring men också för att jordförbättra brukar jag använda kogödsel i trädgården. Jag vet att proffsen ofta rekommendera kogödsel framför hönsgödsel, men däremot kommer jag inte ihåg exakt varför. För någon helg sedan när jag skulle köpa ett par säckar på det vanliga stället som säljer billig jord, ni vet "4 säckar för 100 kr" så visade det sig att de hade bytt till hönsgödsel. Eftersom att jag hade ont om tid så beslöt jag mig för att köpa hönsgödslet trots att magkänslan sa nej. Nu vet jag varför man ska hålla sig till kogödsel - inte minst så här års. För man ska aldrig gödsla med kväve på hösten! Och vad innehåller hönsgödsel? Just det, massor med KVÄVE. Typiskt! Vilken tur att jag inte har använt alla påsar ännu. Det får bli en ny tur till affären i helgen. Vilket favoritgödsel har du? Kommentera gärna inlägget och dela med dig av dina erfarenheter.

  Här har ni mig i farten - kan som vanligt aldrig sitta still utan alltid är det något projekt på gång!

Här har ni mig i farten - kan som vanligt aldrig sitta still utan alltid är det något projekt på gång!

Kanske gillar du också ...

Odla på limpa

Ogräsfrön på köpet