Högsommarprakt i djungeln

För två år sedan tog jag mig an den sorgligt misskötta tujahäcken, som med åren vuxit till hyfsat stora träd - 10-15 meter höga - fast hopplöst fula! Från 3-4 meters höjd skjöt grova förgrenade toppar liksom långa spjut i höjden, när tidigare ägare inte längre haft kraft till att tukta den. Vid den tidigare "muren" (som grannarna säger) anlades en frodig grön skuggträdgård/woodland eller enligt barnen: "djungeln".

Kombinationen av det amerikanska älggräsets höga ljusrosa plymer, som går ton i ton med astilben, tillsammans med de gamla befintliga orange dagliljorna blev oväntat raffinierat och alldeles sagolikt vackert när det blommar i juli.

image.jpg

I bakgrunden Amerikanskt älggräs, Filipendula rubra "Venusta", rosa astilbe, Astilbe arendsil "Erika", orange dagliljor som jag inte vet namnet på.