Högt flugna trädgårdsplaner

Det är lätt att tro för den som besöker Bromma Blocks (ett köpcentrum nära Bromma Flygplats) att "odlingsblocken" utanför de gamla flygplanshangarerna bara är OGRÄS. Fast inget kan vara mer fel! Om du studerar odlingarna lite närmre upptäcker du en rad blommor och gräs. Det liknar blommande dikesrenar och ängar på Gotland. I mitt tycke är det otroligt vackert med en naturinspirerad trädgård! Fast fint som i en dikesren är tyvärr inget som skulle funka i min tunga lerjord.

Arkitekterna  bakom denna innovativa och naturinspirerade plantering är White. Landskapsarkitektens tanke var att skapa en karaktär som påminner om en flygplats. Och "planteringsytor med perenner och lökar som knyter an till den soliga, öppna och torra flygplatsmiljön". Fast även växter på en "flygplats" kan behöva lite kärlek och omsorg!

 

image.jpg
image.jpg