Winter garden at its best

Ikväll kröp jag ner i soffan, under tiden mina älskade småkottar tittade på Bolibompa, med det nya decmbernumret av fantastiska trädgårdstidningen Gardens Illustrated. 

image.jpg

Det här numret är väl värt att köpa bara i sig för det enastående reportaget om Georgian Manor Farm i Wiltshire. Hela åtta sidor med andlöst vackra foton från en bländande brittisk trädgård som är insvept i ett krispigt täcke av rimfrost. Jag fastnar särskilt för utformningen av trädgården. Ägaren James Williams kombinerar på ett smakfullt sätt formella vintergröna häckar och buxbomsklot, som ger trädgården tydlig struktur, och de härligt kontrasterande rufsiga och vilda korallröda buskagen. Den röda tonen ger liv och färg i trädgården även på vintern. Och jag lovar att resten av tidningen gör dig inte heller besviken. Själv känner jag mig smått salig efteråt, för det här var ett särskilt underbart nummer.

image.jpg