Få ordning på dina planteringar

När jag gräver om mina rabatter (vilket jag gör ganska ofta) eller delar på perenner så känns det onödigt att kasta växter som blir över. Då passar jag på att plantera överblivna perenner i plastkrukor, som kan komma till användning till något annat projekt. Och ganska snart är man uppe i många krukor. Om man inte märker upp växterna på en gång är risken stor att man glömmer bort vad som har planterats. Det där brukar jag slarva med. Men i somras kom jag ihåg att fixa växtetiketter. Vet ni vad jag använde? Jag brukar göra lite som Kajsa Vargs devis när hon lagade mat " man tager vad man haver". Och klippte helt enkelt itur färggranna sugrör i plast från IKEA och skrev växtnamnen med en permanent penna. Blev det snyggt? Nja, kanske inte så estetiskt. Men helt klart bättre än ingenting. 

 Pärleternell, kardvädd och tuvrör. Är det inte vackra namn? Nästan som  poesi. 

Pärleternell, kardvädd och tuvrör. Är det inte vackra namn? Nästan som poesi. 

 Uppmärkta krukor i väntan på plantering nästa säsong.

Uppmärkta krukor i väntan på plantering nästa säsong.

Jag vill inte ödsla pengar på att köpa plastetiketter eller fina träetiketter till växter i plastkrukor. Däremot är det jättesmart att märka växter och träd i trädgården med permanenta växtskyltar som den här propra modellen som används på Kew Gardens. Kanske en bra julklapp till en trädgårdsentusiast? Liknande skyltar finns på www.alitags.com.

image.jpg