Buskar och träd med fin höstfärg!

Några av mina favoriter i trädgården är min japanska skenkamelia, ginnalalönnarna och stor häxal som alla bjuder på vackra höstfärger. Men tyvärr hinner man knappt njuta av skönheten innan de tappar sina blad. De buskar som däremot bjuder på färgsprakande prakt långt in på trädgårdssäsongen är vår rödbladiga perukbuske och den lilla japanska lönnen. I år brann verkligen löven, som satt kvar ända fram tills kylan slog till i november. Det intressanta är att dessa två buskar/träd är rejält sena i starten, tillskillnad mot dem som nämndes inledningsvis. Varje vår har jag nästan räknat ut dem. Man tror knappt att det finns något liv i de torra nästa knopplösa grenarna. Men sen i maj smyger dem igång så smått och man kan andas ut. Frågan är om det är en regel att buskar som har en tidig lövsprickning också fäller löven tidigt? Och vice versa? Är det någon som vet hur det ligger till?

 Japansk lönn ' Acer palmatum'  i vacker höstskrud

Japansk lönn 'Acer palmatum' i vacker höstskrud

 Tänk att jag hittade växtetiketterna till Ginnalalönn ' Acer tataricum ginnala Uppsala',  Japansk skenkamelia  'Stewartia pseudocamellia'  och Japansk lönn  'Acer palmatum Osakazuki'

Tänk att jag hittade växtetiketterna till Ginnalalönn 'Acer tataricum ginnala Uppsala', Japansk skenkamelia 'Stewartia pseudocamellia' och Japansk lönn 'Acer palmatum Osakazuki'