Our story

Jag trodde att bloggen skulle bli lite som en instruktionsbok, många bilder före och efter mina otaliga trädgårdsprojekt, växtlistor med långa latinska namn. Men ganska snart blev det en blandning av bilder från min egna trädgård och från andras som inspirerar, trädgårdsinlägg om både högt och lågt.  Längre inlägg och inte lika ofta, fast dagliga uppdateringar på Instagram. Väldigt få instruktioner utan mer artiklar med inspirationsbilder, ibland latinska växtnamn när jag ids googla-fram det.

I min lilla villaträdgård i Stockholm är det mycket gräsmatta – mindre för varje år – och flera uppvuxna äppelträd. Stor grusad garageinfart (singel är vackert men oj vilken mödosam ogräsrensning), liten halvskuggig trädgårdslund, frodigt woodland, gammal torrlagd damm, några perennrabatter, köksträdgård med bär som barnen plockar glatt och några gamla buskrosor.

Jag gillar både de brittiska Cottage Gardens – välansade häckar och formklippta klot – och inspireras av det vilda och enkla i naturen. Det är ganska trivsamt när köksträdgården fullständigt exploderar i augusti och växterna brer ut sig ohejdat. Ofast blir trädgården mer tuktad än vad jag har tänkt mig. Det är ju sådan glädje att gräva om rabatter och prova nytt eller frisera buskar med sekatören i högsta hugg. Min trädgård är alltid ett work in progress.

Jag gör ofta vad jag kan med det jag har eller tillverkar själv. Visst blir det en hel del nya växter, men lika ofta shoppar jag i min egen trädgård och gräver upp, planterar om och förökar. På senare år har jag faktiskt börja så och förkultivera sommarblommor. Det har gett mersmak.

Tidigare arbetade jag som affärsutvecklare, projektledare och PR-konsult. Nu utvecklar jag Restless Garden blomstudio som öppnar till hösten. Håll utkik efter mer information här på bloggen och på Instagram.

Jag blir så hjärtligt glad av alla besök på Restless Garden. Ha en riktigt trevlig stund och skriv gärna en kommentar!

/ Mia på Restless Garden